Table of Contents Table of Contents
Next Page  508-509 / 568 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 508-509 / 568 Previous Page
Page Background

מאיה

נעימי

' גב: מנחה

רונית סגל

: לקוח

נטלי פלוס בע

מ"

הנדסת תעשייה וניהול

מערכת לניהול תהליך שיווק מוצר חדש לשוק המזון

דרישות עיקריות

:

ניתוח סביבה שיווקית כולל ראיה היסטורית ואסטרטגית

.

מעקב שלמות ביצוע תהליך הבחינה להוספת מוצר חדש

.

הפקת דוח כדאיות לבחינת המוצר החדש

.

המערכת

מודולים שני תכלול

, עיקריים

כאשר

ייחודיות

המערכת

היא

בשילובן

שני של

המודולים

לכל

תהליך

הבחינה

: השיווקי

מודול

מומחה

יבוצע בו

תהליך

ניתוח

כדאיות

למוצר

חדש

הכולל

ניתוח

שוק , מתחרים

ורווחיות

.

יתרונו

הוא

בגמישותו

והוא היות

משתמש

בהזנת

פרמטרים

בשליטת

המשתמש

.

בעת הפעלת מודול המומחה נדרש קלט

,

שייבדק מול

טבלאות חוקים

(

כחלק מפעולת האלגוריתם

)

ובסופו של תהליך תתקבל

" המלצה ע

פ הטבלה הבאה

:

מודול

ניהול

תהליך

את שיכלול

כל הגדרת

השלבים

בתהליך

השיווקי

והסדר

: ביניהם

הגדרת

מוצר

כל על חדש

מרכיביו

ותכונותיו

,

מעקב

אחר

משובים

ותקלות

גורמי מול

, איכות

מכירות

ופיתוח

,

שליחת

חות"דו

לגורמים

המעורבים

.

הדגמת שלב ניתוח כדאיות

. א

קלט לניתוח שוק

. ב

קלט לניתוח רווחיות

. ג

קלט לניתוח

מתחרים

תוצאות

הניתוח

: מטרה

, מיפוי

ניהול ומחשוב התהליך

המתבצע בעת בחינת

ההיבט השיווקי

לגבי

הוספת מוצר חדש לשוק המזון בתחום

הקונדיטוריה

.

המערכת מסייעת לאיש השיווק בעת תהליך הבחינה וקבלת

ההחלטות

,

ומאפשרת לו את ניהול התהליך מול גורמים בארגון

1.

הגדרת

מחקר

שיווקי

2.

אפיון

מוצר חדש

3.

ניתוח

כדאיות

4.

ייצור

אב

טיפוס

5.

בקרת

איכות

6.

משוב

מעובדים

ומלקוחות

7.

קבלת

החלטה

שלבי תהליך

בחינת מוצר

חדש

ערך ניקוד

70<

50-69

20-49

20>

משמעות

רווחי מאוד

רווחי

רווח שולי

לא רווחי

המלצה

מומלץ

מומלץ

בספק

לא מומלץ

דוגמא לטבלאות חוקים