

בוריס קפלן
מר שלומי פרץ
הנדסת חשמל
תכנון הזנת חשמל למפעל שוקולד ומוצריו
מהות הפרויקט היא ליצור תכנון מערכת להזנת חשמל למפעל
שוקולד ומוצריו
התכנון יעשה תוך כדי הקפדה על עמידה בתקנים הישראלים
ומתן דגש על בטיחות ויעילות התכנון
.
הפרויקט עוסק בתכנון מערכת חשמל במתח גבוה ובמתח
נמוך להזנת מפעל לייצור שוקולד
ומוצריו
.
המפעל עובד
7
ימים בשבוע
,24
שעות ביממה
.
הפרויקט בוצע עם דגש על תכנון יעיל
,
, כלכלי
בטיחות
ואמינות אספקה גבוהה
,
על מנת לאפשר פעילות רציפה של
המפעל עם סיכון מינימאלי לחיי אדם ולציוד
.
המתקן בהספק כ
-
KVA
2500 ,
מוזן בחיבור מתח גבוה
מחברת החשמל כאשר שיטת ההזנה הנבחרת היא שנאי
אחד וגנרטור לגיבוי
.
בפרויקט בוצעו השוואות ובחירה של שיטות הספקה שונות
,
ציוד הספקה וציוד הגנה העונים על צרכי המפעל
.
כאשר כל
בחירה מלווה בחישובים ובהסברי תכנון הרלוונטיים
.
במסגרת הפרויקט נעשו כל החישובים הרלוונטיים ובחירת ציוד
. המתאים
•
בחירת רמת גיבוי המתקן
•
בחירת שנאי הספק וגנרטור
•
כבלים למתח גבוה ונמוך
•
שיפור מקדם ההספק
•
הגנות מפני ברקים
•
בחירת מסדר מתח גבוה
•
ממסרי הגנה
•
ציוד מדידה והגנה
•
סימולציות
•
ועוד
לוח ראשי
2
לוח ראשי
2
שנאי
2
גנרטור
G
פס צבירה