Table of Contents Table of Contents
Next Page  182-183 / 568 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 182-183 / 568 Previous Page
Page Background

בוריס קפלן

מר שלומי פרץ

הנדסת חשמל

תכנון הזנת חשמל למפעל שוקולד ומוצריו

מהות הפרויקט היא ליצור תכנון מערכת להזנת חשמל למפעל

שוקולד ומוצריו

התכנון יעשה תוך כדי הקפדה על עמידה בתקנים הישראלים

ומתן דגש על בטיחות ויעילות התכנון

.

הפרויקט עוסק בתכנון מערכת חשמל במתח גבוה ובמתח

נמוך להזנת מפעל לייצור שוקולד

ומוצריו

.

המפעל עובד

7

ימים בשבוע

,24

שעות ביממה

.

הפרויקט בוצע עם דגש על תכנון יעיל

,

, כלכלי

בטיחות

ואמינות אספקה גבוהה

,

על מנת לאפשר פעילות רציפה של

המפעל עם סיכון מינימאלי לחיי אדם ולציוד

.

המתקן בהספק כ

-

KVA

2500 ,

מוזן בחיבור מתח גבוה

מחברת החשמל כאשר שיטת ההזנה הנבחרת היא שנאי

אחד וגנרטור לגיבוי

.

בפרויקט בוצעו השוואות ובחירה של שיטות הספקה שונות

,

ציוד הספקה וציוד הגנה העונים על צרכי המפעל

.

כאשר כל

בחירה מלווה בחישובים ובהסברי תכנון הרלוונטיים

.

במסגרת הפרויקט נעשו כל החישובים הרלוונטיים ובחירת ציוד

. המתאים

בחירת רמת גיבוי המתקן

בחירת שנאי הספק וגנרטור

כבלים למתח גבוה ונמוך

שיפור מקדם ההספק

הגנות מפני ברקים

בחירת מסדר מתח גבוה

ממסרי הגנה

ציוד מדידה והגנה

סימולציות

ועוד

לוח ראשי

2

לוח ראשי

2

שנאי

2

גנרטור

G

פס צבירה